Aanpassingen vakantie door opgelopen letselschade

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Dit is onze vierde entree in een reeks blogs over de financiële gevolgen van het oplopen van letselschade, onze vorige delen gingen over schade aan persoonlijke eigendommenverlies van inkomsten en hulp bij huishoudelijke taken

Vakantie

Het ideale vakantiebeeld is voor veel mensen ongeveer hetzelfde. Lekker op een zonnig, tropisch eiland een piña colada drinken op het strand. En dat terwijl je huid mooi bruin wordt van de zon. Je hebt de vakantie al maanden van te voren gepland en op het werk dagdroom je al over het mooie blauwe water. Een week voordat je weg zou vliegen vanaf Schiphol slaat het noodlot toe. Je komt in een verkeersongeval en je breekt je been. Je been zit in het gips en de vakantie kan door je letselschade niet doorgaan.

Letselschade verhalen

Het feit dat je niet meer op vakantie kunt gaan is al vervelend genoeg maar nu wil je natuurlijk wel je geld terugkrijgen. Indien je een annuleringsverzekering hebt kun je je hier natuurlijk op beroepen. Als dit niet het geval is en een andere partij is aansprakelijk voor jouw ongeluk. Dan kun je jouw schade op de verzekeraar van deze partij verhalen. Het is namelijk wettelijk geregeld dat alle materiële en immateriële schade die ontstaat ten gevolge van een ongeval vergoed moet worden door de aansprakelijke partij.  Dit is dus niet mogelijk als het ongeval door een eigen fout is ontstaan.

Samenvattend is het dus zo dat als je niet op vakantie kunt vanwege letsel ontstaan bij bijvoorbeeld een auto-ongeluk, je de kosten van de vakantie samen met de andere schadeposten van het ongeval kan verhalen bij een aansprakelijke tegenpartij.

Mocht je nu betrokken raken bij een ongeval en wil je graag dat iemand anders voor jou de schadeclaim indient en de schade vervolgens verder afhandelt? Schade24 behandelt jouw opgelopen schade en zorgt voor een voorspoedig verloop van de schadeclaim. Neem gerust contact met ons op voor informatie omtrent schadeverhaal. Wij adviseren je geheel verblijvend en verhalen de schade kosteloos voor jou.

  • All
  • Letselschade