Materiële schade

Niets is vervelender dan schade aan je auto, motor of bromfiets. Voor jouw eigen veiligheid is het noodzakelijk om de schade aan het voertuig zo snel mogelijk te laten repareren. Hoe werkt dat bij voertuigschade? Wie is er aansprakelijk en hoe pak je het aan? Schade24 staat voor je klaar om je te helpen in het geval van voertuigschade.

Bel ons

Je kunt ons bellen voor het opnemen van jouw claim, zo bieden we de persoonlijke aandacht die je verdient.

Geen spamoproepen, gratis claim

Reacties van klanten

We helpen je graag, juist in vervelende situaties staan wij altijd voor je klaar. Dit zijn de reacties van mensen die we geholpen hebben.

Na een ongeval te hebben gehad wist ik geen raad, mijn collega raadde mij Schade24 aan. Het duurde even maar, ik kreeg netjes mijn schadevergoeding betaald. Zelfs meer dan ik verwacht had!

Kevin Hogeboom

Zeer goed geholpen

Zeer goed geholpen bij het verhalen van mijn letselschade door Schade24, ik wil mevrouw Evers bedanken voor haar inzet in het verhalen van mijn schade 👍🏽👍🏽

Melody Egberts

Zeer netjes geholpen

Zeer netjes geholpen tijdens mijn letsel claim, mijn behandelaar mevrouw Evers heeft mij enorm goed ondersteund tijdens vooral mijn zware psychologisch proces! Zeer aan te raden aan iedereen die betrokken is bij een vervelend ongeval zoals die van mij.

Mark Bakker

Serieus goed geholpen

Voelde me voor het eerst serieus goed geholpen bij een verzekeraar. Altijd netjes tewoord gestaan en er werd op een fijne en correcte manier samengewerkt.

Victor victor

Materiële schade

Voertuigschade valt onder materiële schade. Simpelweg betekent dit dat alle schade die direct in geld is uit te drukken. Je kunt je voorstellen dat een auto een bepaalde waarde heeft. Als er schade aan de auto is, komt dat in mindering op de waarde van de auto en daar hangt een prijskaartje aan.

Eenzijdige voertuigschade

Eenzijdige voertuigschade komt regelmatig voor. Denk bijvoorbeeld aan een bestuurder die met de auto tegen een boom aanrijdt, een verkeerspaal raakt, van de weg slipt of in de vangrail terecht komt. Dit soort ongelukken zijn vaak een gevolg van onoplettendheid van de bestuurder van het voertuig. Tegenwoordig zitten mensen vaak te bellen of te appen in de auto, wat hele nare gevolgen kan hebben. Of je recht hebt op een schadevergoeding hangt af van de specifieke situatie. In sommige gevallen heb je bij een eenzijdige voertuigschade ook recht op een schadevergoeding.

Welke verzekering heb ik nodig?

Je bent als slachtoffer betrokken bij een ongeval, welke verzekering heb je nodig? Dat ligt aan wat voor ongeval het was. Breng na een ongeluk eerst je eigen verzekering op de hoogte en pas daarna die van de tegenpartij. Met een allriskverzekering kun je naast letselschade ook materiële schade vergoed krijgen. Voor alleen letselschade heb je aan een rechtsbijstands- of inzittendenverzekering genoeg. Soms komt het voor dat je als fietser iemand aanrijdt. In dat geval kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Ben je betrokken bij een eenzijdig ongeval? Let dan op de volgende zaken:

  • In een aantal gevallen heb je recht op een schadevergoeding. Dit is in het geval van letsel- of materiële schade.
  • Letsel van de inzittenden (passagiers) wordt eigenlijk altijd gezien als letselschade en vergoed door de verzekering.
  • Bij een eenzijdig ongeval ben je zelf aansprakelijk voor de schade aan het voertuig.
  • Hoeveel je eventueel vergoed krijgt, hangt af van de voorwaarden van je verzekering.
  • Neem altijd contact op met je schadespecialist om er zeker van te zijn waar je recht op hebt.

Overige schade melden

Letselschade
Medische fouten
Stormschade
Vluchtvertraging
Bedrijfsongeval

Schade claimen met Schade24

Neem kosteloos contact met ons op. We helpen je graag verder met jouw schade melding.