Schade aan persoonlijke eigendommen

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Schade

Bij letselschade denk je waarschijnlijk al snel aan bijvoorbeeld de kosten die direct verband houden met je gezondheid. Je hebt bijvoorbeeld een been gebroken en je maakt kosten voor een ziekenhuisbezoek en voor medicatie tegen de pijn. Daarnaast kan er bijvoorbeeld verlies van inkomen zijn. Er zijn echter ook andere schadeposten denkbaar: schade aan persoonlijke eigendommen.

Kosten

Bij een scooterongeval kan het financiële schade plaatje bijvoorbeeld al snel oplopen. Naast de medische kosten is het goed mogelijk dat jouw kleding, bril of telefoon beschadigd raken. Hoewel je hier in eerste instantie waarschijnlijk minder druk om maakt vanwege het medische plaatje of vanwege de schade aan je scooter, zal het je later opvallen dat deze kosten al snel aanzienlijk zijn. Een kapotte set merkkleding kan al snel in de honderden euro’s lopen.

Aansprakelijkheid

Gelukkig heeft de wetgever in het Burgerlijk Wetboek rekening gehouden met schade aan persoonlijke eigendommen. Net zoals de kosten die je maakt ten gevolge van medische behandelingen komt het waardeverlies van een kapotte zonnebril of een kapotte telefoon ook in aanmerking voor een schadevergoeding. Dit houdt dus in dat je tegelijkertijd met de kosten voor de medische behandeling ook de schade aan je persoonlijke eigendommen kan verhalen op de aansprakelijke partij van het ongeval. Je hoeft hier dus geen twee afzonderlijke procedures voor te voeren.
Houd er wel rekening mee dat als je de pech hebt in een dergelijke situatie te belanden, je wel moet kunnen aantonen dat je ook daadwerkelijk de genoemde schade hebt geleden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door aankoopbonnetjes en foto’s van de beschadigde kleding of andere voorwerpen te laten zien.

Verhalingsmogelijkheden

Bij letselschade zijn er meerdere soorten partijen die jou eventueel zouden kunnen helpen met het verhalen van jouw schade. Zowel advocatenkantoren als letselschadebureaus nemen dit soort zaken aan. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de zaak zelf af te handelen indien je je daar zelfverzekerd genoeg voor voelt.
Mocht je tot de keuze komen om de hulp van een letselschadekantoor in te roepen staan wij natuurlijk graag voor je klaar.
Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 024-6793842 of op het e-mailadres info@schade24.com. Tevens is het ook mogelijk om via internet je schade bij ons aan te melden via onze website schade24.com

 

Artikel 95 jo artikel 96, eerste lid, van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek.

  • All
  • Letselschade