Vluchtvertraging

Vlucht vertraagd, geannuleerd, gewijzigd of word je geweigerd bij het instappen?

Dagelijks komt het voor dat passagiers de dupe worden van een vluchtvertraging, wijziging van vertrek en/of aankomst of een annulering van een vlucht. Dit is erg vervelend, zeker wanneer het gaat om langdurige vertraging van je reis. In veel gevallen heb je dan ook recht op een compensatie voor je nadeel, dit is vastgelegd in EU verordening no. 261/2004.

Bel ons

Je kunt ons bellen voor het opnemen van jouw claim, zo bieden we de persoonlijke aandacht die je verdient.

Geen spamoproepen, gratis claim

Reacties van klanten

We helpen je graag, juist in vervelende situaties staan wij altijd voor je klaar. Dit zijn de reacties van mensen die we geholpen hebben.

Na een ongeval te hebben gehad wist ik geen raad, mijn collega raadde mij Schade24 aan. Het duurde even maar, ik kreeg netjes mijn schadevergoeding betaald. Zelfs meer dan ik verwacht had!

Kevin Hogeboom

Zeer goed geholpen

Zeer goed geholpen bij het verhalen van mijn letselschade door Schade24, ik wil mevrouw Evers bedanken voor haar inzet in het verhalen van mijn schade šŸ‘šŸ½šŸ‘šŸ½

Melody Egberts

Zeer netjes geholpen

Zeer netjes geholpen tijdens mijn letsel claim, mijn behandelaar mevrouw Evers heeft mij enorm goed ondersteund tijdens vooral mijn zware psychologisch proces! Zeer aan te raden aan iedereen die betrokken is bij een vervelend ongeval zoals die van mij.

Mark Bakker

Serieus goed geholpen

Voelde me voor het eerst serieus goed geholpen bij een verzekeraar. Altijd netjes tewoord gestaan en er werd op een fijne en correcte manier samengewerkt.

Victor victor

Buitengewone omstandigheden

Wanneer er sprake is van bijzondere omstandigheden heb je vaak geen recht op schadevergoeding. Dit komt omdat de luchtvaartmaatschappij dan geen bijdrage heeft gehad aan de vertraging, omdat deze dit simpelweg niet had kunnen voorkomen. Denk hierbij aan plotse slechte weersomstandigheden, politieke onrust, staking van de luchtverkeersleiding en natuurrampen. Maar let op: technische problemen door slijtage en een staking van het personeel van een luchtvaartmaatschappij vallen hier niet onder en in deze gevallen moeten ze dus toch een compensatie bieden aan de passagier!

Aansprakelijkheid bij vluchtvertraging

Wanneer je vertraging oploopt die langer duurt dan twee uur, heeft de vliegtuigmaatschappij al een zorgplicht. Dit houdt in dat de vliegtuigmaatschappij je tijdens de vertraging moet voorzien van maaltijden, verfrissingen en eventueel een overnachting als dit nodig is. Daarnaast kun je ook aanspraak maken op een financiƫle compensatie. Hiervoor is vereist dat je:

  • Vertrekt uit een EU-land; of
  • Vertrekt uit een land buiten de EU en reist naar een EU-land met een Europese vliegtuigmaatschappij;
  • Je vertraging duurt minstens drie uur;
  • Er is geen sprake van buitengewone omstandigheden.

Welke verzekering heb ik nodig?

Je bent als slachtoffer betrokken bij een ongeval, welke verzekering heb je nodig? Dat ligt aan wat voor ongeval het was. Breng na een ongeluk eerst je eigen verzekering op de hoogte en pas daarna die van de tegenpartij. Met een allriskverzekering kun je naast letselschade ook materiƫle schade vergoed krijgen. Voor alleen letselschade heb je aan een rechtsbijstands- of inzittendenverzekering genoeg. Soms komt het voor dat je als fietser iemand aanrijdt. In dat geval kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Hier moet je op letten:

  • Geldigheid van de claim
    Als bewijs heb je alleen je vliegticket, boarding pass of boekingsbevestiging nodig. Heb je een vervangende vlucht aangeboden gekregen? Dan is ook dit ticket een bewijsstuk. Verder is het handig om je vluchtnummer te hebben, maar deze vind je ook op je vliegticket. Mocht je extra kosten gemaakt hebben voor je maaltijd, hotel of taxi? Bewaar hier dan de transactiebonnen van. Het is geen garantie, maar wellicht dat je deze kosten ook kunt declareren! Claim nu jouw schadevergoeding via de website.
  • Bewijs
    Tot wanneer kun je nou zoā€™n compensatie claimen van een luchtvaartmaatschappij? In Nederland geldt dat je tot twee jaar na de vertraging nog je claim kunt indienen. Wel wordt geadviseerd om hier zo snel mogelijk mee te beginnen, dus wacht niet te lang! Zorg er daarnaast voor dat je je tickets en/of instapkaarten goed hebt bewaard.

Overige schade melden

Letselschade
Medische fouten
Stormschade
Bedrijfsongeval
Materiƫle schade

Schade claimen met Schade24

Neem kosteloos contact met ons op. We helpen je graag verder met jouw schade melding.

Claim via WhatsApp

Het is volledig gratis en veilig