Stormschade

Stormschade is schade die wordt veroorzaakt door een flinke storm. De schade kan worden aangebracht aan woningen, auto’s en andere spullen. Om stormschade vergoed te kunnen krijgen moet je op een aantal dingen letten. Is er echt sprake van stormschade? Wordt de schade gedekt door je verzekering? Ook is er bij stormschade vaak sprake van een verhoogd eigen risico. De experts van Schade24 helpen je jouw situatie helder in kaart te brengen.

Bel ons

Je kunt ons bellen voor het opnemen van jouw claim, zo bieden we de persoonlijke aandacht die je verdient.

Geen spamoproepen, gratis claim

Reacties van klanten

We helpen je graag, juist in vervelende situaties staan wij altijd voor je klaar. Dit zijn de reacties van mensen die we geholpen hebben.

Na een ongeval te hebben gehad wist ik geen raad, mijn collega raadde mij Schade24 aan. Het duurde even maar, ik kreeg netjes mijn schadevergoeding betaald. Zelfs meer dan ik verwacht had!

Kevin Hogeboom

Zeer goed geholpen

Zeer goed geholpen bij het verhalen van mijn letselschade door Schade24, ik wil mevrouw Evers bedanken voor haar inzet in het verhalen van mijn schade 👍🏽👍🏽

Melody Egberts

Zeer netjes geholpen

Zeer netjes geholpen tijdens mijn letsel claim, mijn behandelaar mevrouw Evers heeft mij enorm goed ondersteund tijdens vooral mijn zware psychologisch proces! Zeer aan te raden aan iedereen die betrokken is bij een vervelend ongeval zoals die van mij.

Mark Bakker

Serieus goed geholpen

Voelde me voor het eerst serieus goed geholpen bij een verzekeraar. Altijd netjes tewoord gestaan en er werd op een fijne en correcte manier samengewerkt.

Victor victor

Wat te doen bij stormschade?

Een storm kan behoorlijke schade aan je huis of auto aanrichten. Wat moet je doen bij stormschade? Allereerst is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk te melden bij je verzekeraar of tussenpersoon. Deze helpt je verder bij de te nemen stappen. Ook kan de verzekeraar je helpen noodvoorzieningen te treffen, met als doel de schade niet (nog) erger te maken. Ga vooral niet zelf aan de slag met het herstellen van de schade en ruim niet meteen alles op. Het komt vaak voor dat de verzekeraar een expert stuurt om de exacte schade op te nemen. Het herstellen van de schade gebeurt altijd in overleg met je verzekeraar of tussenpersoon.

Opstalverzekering

Als je een opstalverzekering hebt, zit je meestal goed. Stormschade valt namelijk onder de opstalverzekering van je huis. Of de opstalverzekering de schade aan je woning of auto vergoedt, ligt aan het feit of het om een officiële storm ging of niet. Bij schade door een storm kun je denken aan:

  • Een boom die door een harde storm omvalt en schade aanricht aan je huis of schuur.
  • Dakpannen die van je huis zijn afgewaaid door de storm.
  • Een lekkage door de storm, waardoor je bijvoorbeeld waterschade hebt aan je woning.

Welke verzekering heb ik nodig?

Je bent als slachtoffer betrokken bij een ongeval, welke verzekering heb je nodig? Dat ligt aan wat voor ongeval het was. Breng na een ongeluk eerst je eigen verzekering op de hoogte en pas daarna die van de tegenpartij. Met een allriskverzekering kun je naast letselschade ook materiële schade vergoed krijgen. Voor alleen letselschade heb je aan een rechtsbijstands- of inzittendenverzekering genoeg. Soms komt het voor dat je als fietser iemand aanrijdt. In dat geval kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Vergoeding: windkracht 7

  • Wanneer valt jouw schade onder stormschade en heb je recht op een schadevergoeding? Belangrijk is dat het die dag om een storm ging. Verzekeraars controleren bij het KNMI hoe sterk de windkracht die dag was.
  • Officieel spreken we van een storm bij een windkracht boven de 9. Je verzekering beschouwt echter windkracht 7 als een storm (14m/seconde). Dit is in jouw voordeel: windkracht 7 is namelijk genoeg om een flinke schade aan je woning, auto of andere spullen aan te richten.
  • Of je recht hebt op een schadevergoeding hangt dus af van de windkracht op de dag van schade. De verzekering gaat met je schade aan de slag vanaf windkracht 7. Houdt er wel rekening mee dat je bij stormschade een verhoogd eigen risico hebt.
  • Schade24 staat voor je klaar om je vakkundig te adviseren bij dit soort lastige beslissingen. Wij gaan aan de slag met de schade en bekijken waar jij recht op hebt. We helpen je bij de schadeprocedure, met als doel: dat jij krijgt waar je recht op hebt.
  • Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of mail ons gerust.

Overige schade melden

Letselschade
Medische fouten
Vluchtvertraging
Bedrijfsongeval
Materiële schade

Schade claimen met Schade24

Neem kosteloos contact met ons op. We helpen je graag verder met jouw schade melding.