Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

In mijn vorige blog heb ik de WA-verzekering uitgebreid besproken. Zoals je wellicht hebt kunnen vernemen, dekt de WA-verzekering bij aansprakelijkheid enkel de schade van een derde ten gevolge van een auto-ongeval. Je eigen voertuigschade wordt niet gedekt door middel van een WA-verzekering. De schade bij auto-ongelukken kan behoorlijk groot zijn. Daarom is het een verstandige keuze om een zogenaamde WA-cascoverzekering af te sluiten. In deze blog wil ik je graag meer vertellen over de WA-cascoverzekering.

Wa-cascoverzekering

De WA-cascoverzekering is de uitgebreidste autoverzekering op de verzekeringsmarkt. Ze staat ook bekend onder de naam: ‘allriskverzekering’. Dit begrip insinueert dat de verzekering alle risico’s dekt. Dit is echter onjuist: je eigen letselschade ten gevolge van een door jou veroorzaakt auto-ongeluk wordt niet door een WA-cascoverzekering gedekt. Daarvoor is de SVI of SVO in het leven geroepen, welke ik in mijn voorgaande blogs uitvoerig besproken heb. De WA-cascoverzekering dekt louter de schade aan het schadeveroorzakende voertuig zelf, het casco. Daarbij dekt een WA-cascoverzekering schade aan het WA-cascoverzekerde voertuig ten gevolge van onder andere brand, diefstal, slippen en te water raken.

Schade24

Ondanks de dekking welke een WA-cascoverzekering biedt, blijft de kans prominent aanwezig dat je zelf letselschade oploopt bij een zelf veroorzaakt auto-ongeval. Als je in dat geval geen SVI hetzij SVO hebt afgesloten, kun je in bepaalde gevallen deze verworven letselschade verhalen op een tegenpartij. De bekwame letselschadejuristen van Schade24 kunnen jouw situatie kosteloos beoordelen op haalbaarheid. Je kunt te allen tijde een afspraak maken met een van de letselschadejuristen van Schade24. Wij zijn op werkdagen van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 024-6793842. Tevens is het altijd mogelijk om een e-mailbericht te sturen naar info@schade24.com.

Schade melden? Dat kan kosteloos bij Schade24!

  • All
  • Verzekeringen
  • Voertuigschade