Wie betaalt de kosten van belangenbehartigers?

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Dat is een vraag die wij vaak te horen krijgen. Een veelvoorkomende misvatting is dat de cliënt zelf opdraait voor de kosten van belangenbehartigers. Zeker geen onlogische gedachte. Zij zijn immers degene die ervoor kiezen om ons in te schakelen. Echter, het tegendeel is waar. Het is de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij die op moet draaien voor de kosten van belangenbehartigers. Dit worden ook wel de ‘kosten buiten rechte’ of ‘buitengerechtelijke kosten’ genoemd. Het zijn als het ware extra kosten die in het leven worden geroepen.

De wet

Volgens het systeem van de wet (o.a. artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek) is het mogelijk om de ‘redelijke kosten ter verkrijging of vaststelling van de vermogensschade’ náást de originele schadevergoeding vergoed te krijgen. Deze kosten die wij maken staan dus los van uw claim en worden daarom als apart onderdeel van de discussie bekeken. Dit zijn onder andere kosten als uurloon van onze medewerkers, de facturen voor de medische adviezen en onze kantoorkosten (denk aan huur van het pand, briefpapier en G/W/L). Zolang deze kosten ‘redelijk’ zijn, kunnen wij deze vergoed krijgen bij de verzekeraar van de tegenpartij. Als de verzekeraar aansprakelijkheid heeft erkend, heeft ú dus recht op een schadeclaim, maar krijgen wij ook het recht om onze kosten ook vergoed te krijgen.

No cure, no pay

Het systeem is wel ingesteld op de uitspraak ‘no cure, no pay’. Letterlijk vertaald: geen oplossing, geen betaling. Het spreekt redelijk voor zich: als u geen schadevergoeding krijgt, worden wij ook niet betaald. Wij lopen dus wel een risico bij het openen van een dossier. Daarom doen wij dus onze uiterste best om voor u een schadevergoeding te declareren.

Kosteloos

Bij sommige letselschadebehandelaars vragen ze een bepaald percentage van je schadevergoeding af te dragen. Echter, onze diensten zijn geheel kosteloos. Uw vergoeding is geheel voor u. Wij vinden dat dat hoort, omdat u deze schade hebt geleden en recht hebt om deze geheel vergoed te krijgen.

Bij Schade24 staan wij daarom altijd klaar om u kosteloos van dienst te zijn! Indien u in de laatste vijf jaar nog een ongeval heeft gehad, neem dan telefonisch contact met ons op via ons nummer. U zal dan worden geholpen door een van onze professionele juristen en die zullen alle zorg nodig bieden. Wie weet kunnen wij de door u geleden schaden dan wel vergoed krijgen!

  • All
  • Kosten