Verlaagd zelfbeeld slachtoffer

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
3 min leestijd

In de blog over de betrokkenheid van naasten is voornamelijk besproken wat je als naaste kan doen als je dierbare letselschade heeft opgelopen. Maar wat als je nu zelf slachtoffer bent van een medische fout, verkeersongeluk of bedrijfsongeval en je hebt letsel opgelopen? Indien er zichtbare letsel is ontstaan, kan dat voor een verlaagd zelfbeeld zorgen, het gevoel geven dat je imago is geschaad/beschadigd of in het ergste geval een depressie veroorzaken. Naast de fysieke schade ervaar je dus ook nog psychische schade en dit maakt de situatie alleen nog maar vervelender.

Wat te doen?

Allereerst is het belangrijk dat je niet bang bent om hulp in te schakelen. Denk bij psychisch leed bijvoorbeeld aan een psycholoog of aan een praktijkondersteuner bij de huisarts. Zo’n persoon kan een inschatting maken van de omvang van je psychische leed en een passend advies geven. Op deze manier kan je meteen beginnen met herstellen. Bovendien ontstaan er op deze manier ook schriftelijke medische gegevens. Dit is weer voordelig voor het schadeverhaal, omdat een verzekeraar bewijsstukken wil zien om zo het causale verband tussen het ongeval en de schade vast te stellen. Daarnaast kan het prettig zijn om het bespreekbaar te maken in je omgeving. Stel personen die dichtbij je staan op de hoogte, zodat zij je kunnen steunen en helpen bij het herstel.

Smartengeld

In geval van fysieke of psychische klachten is het natuurlijk belangrijk dat een goed herstel voorop staat. Daarnaast is het steeds gebruikelijker dat je ook voor psychische klachten een vergoeding kunt krijgen. Dit wordt smartengeld genoemd. Smartengeld is een vergoeding in de vorm van geld met betrekking tot je geleden immateriële schade. Als je psychisch letsel hebt, kan dit voor jezelf maar ook voor je omgeving namelijk veel invloed hebben. Je emotionele gesteldheid wordt zwaar op de proef gesteld en kan tot gevolg leiden dat je je werkzaamheden of dagelijkse taken niet meer kunt uitvoeren. Ervoor zorgen dat je je psychische leed zorgvuldig behandelt, is dus van groot belang.

Toekomstvisie

Indien je slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout en psychische schade ervaart, is het belangrijk om in ieder geval een positieve mindset te behouden. Je zult wel denken, makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer je in ieder geval te focussen op de dingen die je nog wel kunt en waar je voldoening en plezier uit haalt. Een herstel begint al bij kleine stapjes in de juiste richting die zorgen voor grote resultaten. Stel doelen voor jezelf waar je vervolgens langzaam naartoe kunt werken.

Belangenbehartiger bij schadeverhaal

Bij psychisch letsel, is het fijn als je zelf voldoende rust kan nemen. Door zelf de schade te verhalen van schade kan er juist meer stress ontstaan. Een belangenbehartiger kan erbij helpen om rust te creëren door het schadeverhaal van jou over te nemen.

Schade24 is zo’n belangenbehartiger. Wij nemen het verhaal tot schade van je over, zodat je je volledig kan focussen op herstel. Bovendien beschikken wij over alle ins en outs op het gebied van letselschade en zo kunnen wij inspelen op veranderingen binnen de branche. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat we het verhaal tot schade zo soepel mogelijk laten verlopen.

Mocht je hierin ondersteund willen worden, dan horen wij dat graag! Uiteraard ondersteunen wij jou geheel kosteloos. Wij zijn te bereiken op 024-6793842.

  • All
  • Letselschade