Mijn dierbare heeft letselschade opgelopen, wat nu?

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Velen van jullie hebben er vast wel eens mee te maken gehad: je partner, broer, zus, vader, moeder of ander familielid heeft een ernstig ongeluk gehad en letsel opgelopen. Hierdoor is hij of zij beperkt in zijn of haar dagelijkse taken en werkzaamheden. Als naaste leef je natuurlijk erg mee met het leed van je dierbare. Ondanks dat je zelf niet bij het ongeluk betrokken bent geweest, ben je indirect ook slachtoffer geworden. De extra steun die je biedt door het overnemen van taken en het machteloze gevoel dat je ervaart. Dit gaat waarschijnlijk niet in je koude kleren zitten. Nu is het natuurlijk de vraag wat jij kan doen als naaste van iemand met opgelopen letselschade? En eigenlijk nog belangrijker hoe ermee om te gaan?

Blijf rustig

Allereerst is het natuurlijk essentieel om ervoor te zorgen dat je jezelf en je dierbare kalmeert om zo samen op een rustige manier naar een oplossing te zoeken. Het is hierbij van belang te zoeken naar oplossingen in plaats van te focussen op alle problemen.

Oplossingen

Een stap in de juiste richting kan al gezet worden door een bezoek te doen aan een medisch deskundige om zo de omvang van het letsel in kaart te brengen. Een deskundige kan al een duidelijk ziektebeeld scheppen en vervolgens advies geven over een snel en voorspoedig herstel.

Hiernaast is het verstandig om zo veel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen met betrekking tot de schade. Denk hierbij aan foto’s van de schade, verklaringen van een medisch deskundige, getuigen en contactgegevens van verschillende partijen. Ook al is het voor jou overduidelijk te zien wat de schade is, een verzekeraar kan hieraan twijfelen. Door middel van bewijsmateriaal kan enige twijfel over de schade worden uitgesloten.

Maak het bespreekbaar

Indien je dierbare letselschade heeft opgelopen, is het voornaamste advies om positief te blijven door hem of haar te motiveren tijdens het herstel en het vooral bespreekbaar te maken als je even niet meer weet hoe je hem of haar kunt ondersteunen in het proces tot herstel.

Belangenbehartiger 

Als het zich voordoet dat je niet precies weet hoe je je dierbare kunt helpen met het verhalen van letselschade, kun je het beste een belangenbehartiger inschakelen. Deze kan voor jou gemakkelijk uitzoeken hoe de aansprakelijkheid vastgesteld kan worden, onderzoekt de hoogte van de schadevergoeding en dient uiteindelijk de letselschadeclaim in. Ga bij de zoektocht naar een geschikte belangenbehartiger af op je gevoel en kies iemand die je vertrouwt.

Letselschade opgelopen? Meld hier je schade!

  • All
  • Letselschade

Claim via WhatsApp

Het is volledig gratis en veilig