SVO – Schadeverzekering opzittende

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

De scooter is nog steeds een geliefd voertuig in Nederland. Begin 2019 telde Nederland circa 457000 geregistreerde scooters. De scooter is snel en goedkoper qua onkosten ten opzichte van de auto. Nu is het niet verwonderlijk dat door het hoge aantal scooterbezitters ook veel ongevallen plaatsvinden. Niet enkel ongevallen waar een andere verkeersdeelnemer bij betrokken is; eenzijdige ongevallen komen daarnaast regelmatig voor. Denk hierbij aan het voorbeeld dat je ’s winters met je scooter onderuitgaat door het gladde wegdek. In dat geval ben je zelf aansprakelijk voor de schade die je oploopt en de schade van de eventuele opzittenden. Dit kan erg in de papieren lopen, zeker in het geval dat het ongeval letsel tot gevolg heeft. In deze blog over schadeverzekering opzittende, wil ik je graag uitleggen hoe je het beste om kunt gaan met deze problematiek.

Schadeverzekering opzittende

In gevallen zoals deze bestaat de zogenaamde schadeverzekering opzittenden. De schadeverzekering opzittenden, dikwijls afgekort als SVO, is eenzelfde soort verzekering als de SVI, welke in mijn vorige blog aan de orde is gekomen. Het verschil zit hem in dat de SVO bedoeld is voor tweewielers, terwijl de SVI is uitgevonden voor vierwielers. Daartegenover is de overeenkomst met de SVI dat als je in persona een enkelzijdig ongeval aanricht, je de daardoor ontstane letselschade kunt verhalen bij de verzekeraar, waar je de SVO bij bent aangegaan. Deze verzekeraar doet zich dan voor als de tegenpartij die aansprakelijk is voor de door jou en zo nodig aanwezige opzittenden opgelopen letselschade.

Schade24

Al met al blijkt dat de kans op een scooterongeluk net zo aanzienlijk is als de kans op een auto-ongeluk. Indien jij de tegenslag hebt, dat je slachtoffer bent geworden van een eenzijdig scooterongeval en je weet geen raad met deze vervelende situatie, schroom dan niet om vrijblijvend een afspraak te maken met een van onze letselschadespecialisten van Schade24. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 te bereiken op telefoonnummer: 024-6793842.

Je kunt ook een e-mailbericht sturen naar info@schade24.com of meld direct je schade!

  • All
  • Verzekeringen