Stijging aantal letselschadebureaus

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Groei Letselschadebureaus

In 2015 waren er 87 letselschadebureaus op de markt; in 2019 opereerden er reeds 150 van deze kantoren op het terrein van letselschade. Dit blijkt uit onderzoek dat uitgevoerd is door de Kamer van Koophandel in opdracht van Argos. Ik kan me voorstellen dat, indien je letselschade oploopt, niet goed raad weet met het grote aantal letselschadebureaus. Waar dient men immers rekening mee te houden bij het uitkiezen van een geschikte en bekwame belangenbehartiger? In deze blog wil ik trachten om hieromtrent enige duidelijkheid te scheppen.

Kernwaarden Letselschadebureau

Waar dien je nu op te letten indien je de hulp wilt inschakelen van een letselschadebureau? Allereerst is het van belang dat je op je intuïtie afgaat. Indien je een goed gevoel hebt bij een potentiele begunstiger van jouw belangen, dan is het vrijwel zeker dat deze in staat zal zijn om het maximale uit jouw schadeclaim te halen. Daarbij is van belang dat de kosteloze service die de meeste letselschadebureaus bieden, geen afbreuk mag doen aan de kwaliteit van het werk. Gewichtige waarden waar elk zelfrespecterend letselschadebureau achter dient te staan zijn vertrouwen en onafhankelijkheid. Dit spreekt uiteraard voor zichzelf.

Daarnaast is een persoonlijke aanpak cruciaal. In deze sector is een band kweken met de cliënt essentieel, aangezien cliënten met letselschade zich dikwijls in een kwetsbare positie bevinden en met hun handen in het haar zitten over welke vervolgstappen dienen te worden genomen om hun leed te kunnen verzachten. Waar je ook rekening mee kunt houden is of een letselschadebureau de faciliteit biedt om intakes in persona te verrichten bij aankomende clientèle. Letselschadebureaus dragen dus een grote verantwoordelijkheid op zich.

 

Kortom, een degelijke en persoonlijke aanpak is een belangrijke eigenschap waaraan een letselschadebureau dient te voldoen. Mocht je in het ongelukkige geval te maken krijgen met letselschade, dan kun je te allen tijde vrijblijvend een afspraak maken met Schade24. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 te bereiken op telefoonnummer: 024-6793842. Je kunt tevens een e-mailbericht sturen naar info@schade24.com.

 

1.  J. Cramer en J. Konijn, ‘Zorgen over wildgroei letselschadebureaus’ 13 december 2019, https://www.vpro.nl/argos/lees/nieuws/2019/letselschadebureaus.html

  • All
  • Letselschade