Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Letselschade is een samenvoeging van twee woorden, namelijk letsel en schade. Er moet sprake zijn van beide woorden om te concluderen dat er sprake is van letselschade. Dit klinkt vrij logisch, maar wat zijn nu precies de definities van deze twee woorden?

Letsel

Letsel is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen en/of klachten. Dit kan zwaar letsel zijn bij bijvoorbeeld een armbreuk of licht letsel bij bijvoorbeeld een schaafwond. Tevens kunnen er klachten ontstaan op zowel fysiek als mentaal gebied. Twijfel je of er sprake is van letsel, dan is het verstandig om je klachten te laten toetsen door een letselschadebureau.

Schade

Schade is het verschil tussen de situatie voor een ongeval en de situatie na het ongeval. Dit heeft betrekking op zowel materiële als immateriële schade. Op het moment dat er sprake is van schade aan een auto, dan spreekt men over materiële schade. Mocht je niet meer kunnen sporten door het ongeval, dan wordt er gesproken over immateriële schade.

Tips bij letselschade

– Ga direct na het oplopen van letselschade naar de (huis)arts. Vraag hem om een schriftelijke verklaring.
– Zorg voor bewijsmateriaal zoals een getuigenverklaring en beeldmateriaal. Schrijf ook op wat er precies gebeurde bij het ongeval.
– Zorg voor bewijsmateriaal zoals een getuigenverklaring en beeldmateriaal. Schrijf ook op wat er precies gebeurde bij het ongeval.
– Houd al je onkosten bij. In principe kun je alle kosten claimen die (het) gevolg zijn van het ongeluk, denk bijvoorbeeld aan inkomensverlies. Je hebt wel weer bewijsstukken nodig, dus vraag je werkgever om een verklaring.
– Naast dat je zelf bewijs verzamelt, kun je ook de tegenpartij om zoveel mogelijk bewijs vragen. Vraag om specificaties en berekeningen.
– Is iemand doorgereden na een ongeluk? Of blijkt hij onverzekerd te zijn? Neem in dat geval altijd contact op met het Waarborgfonds Motorverkeer

Aansprakelijk stellen bij letselschade

Bij een ongeluk of ongeval is er altijd iemand schuldig. Dit is degene die aansprakelijk is voor de kosten van de letselschade. Hier zitten veel juridische aspecten aan verbonden. Laat je daarom goed informeren en ga in zee met een professioneel schadebedrijf, zodat je krijgt waar je recht op hebt. Wist je bijvoorbeeld dat ook de kosten van juridische bijstand op de aansprakelijke partij kunnen worden verhaald? Het is belangrijk om al deze ‘redelijke’ kosten goed in kaart te brengen. Schade24 helpt je daarbij. Voor meer informatie of vrijblijvend advies kun je contact opnemen via ons telefoonnummer 024-6793842.

Wil je schade melden? Schade24 helpt je graag!

  • All
  • Letselschade