Financiële situatie na ongeval

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Als slachtoffer na een ongeval krijg je natuurlijk een hoop te verduren. Zoals in de vorige blog al is aangegeven, kan je zelfbeeld geschaad worden indien je letsel hebt opgelopen na een ongeval. Maar je lijdt niet alleen door je verslechterde zelfbeeld of imago.

Doordat je veel tijd en energie kwijt bent aan het herstel van je opgelopen letsel. Kan je inkomen hier gigantisch onder gaan lijden. Op een gegeven moment kunnen de rekeningen zich zo opstapelen dat je niet meer weet hoe je tot een oplossing kunt komen en achterblijft met een machteloos gevoel.  Hoe zorg je er nou voor dat je goed kunt herstellen na een ongeval en je tegelijkertijd je financiële situatie weer op de rit krijgt?

Financiële verliezen na ongeval

Allereerst is het belangrijk om je ten alle tijden te focussen op je gezondheid. Indien je lichamelijk of psychisch letsel hebt opgelopen, staat een snel en voorspoedig herstel natuurlijk voorop. Daarna komen wel de zorgen over je onzekere financiële toekomst om de hoek kijken.

Arbeidsverlies is een van deze financiële verliezen ten gevolge van een ongeval. Het is dan ook een hele uitdaging voor mensen om dit gat op te vullen om zo alle rekeningen te kunnen betalen. Indien je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent geraakt, is het nog maar de vraag of je uiteindelijk weer zonder problemen kunt functioneren.

Daarbij komt ook dat je door het letsel minder taken in het huishouden kunt verrichten. Hierdoor kun je genoodzaakt raken om huishoudelijke hulp in te schakelen. Deze hulp kan komen van een familielid, kennis, vriend of van buitenaf. In beide gevallen is het een enorme last, zowel persoonlijk als financieel. Je wilt natuurlijk niet afhankelijk raken van een ander.

Bovendien lijd je er ook financieel onder als je letsel hebt opgelopen en daarbij ook de zorg voor je kinderen hebt. Het is een verschrikkelijk gevoel als je je kinderen niet kan bieden wat ze verdienen. Een leuk dagje uit of het aanschaffen van de nodige spullen wordt hierdoor steeds lastiger te realiseren. Naast het financiële leed, lijd je hier ook emotioneel onder.

Tot slot kan het natuurlijk ook zijn dat je nog helemaal geen baan en kinderen hebt, maar nog volop bezig bent met studeren. De achterstand die dan je oploopt op school en de studiekosten die hierbij komen kijken, kunnen ook zorgen voor een financiële achterstand.

Herkenning

Herken jij je in een van de bovengenoemde situaties en heb je financiële zorgen als gevolg van opgelopen letsel door een ongeval? En wil jij weten welke schadeposten wel of niet vergoed kunnen worden? Of wil je een belangenbehartiger die jouw financiële zorgen deels uit handen neemt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven je graag vrijblijvend advies met betrekking tot het schadeverhaal en verhalen de schade vervolgens kosteloos.

  • All
  • Kosten
  • Vergoedingen