De e-step: goedkoop en snel, maar ook gemakkelijk?

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

De e-step, wellicht heb je er weleens van gehoord en misschien heb je er zelfs een keer op gereden. Deze step, aangedreven door elektriciteit, wint gestaag aan populariteit, aangezien hij milieuvriendelijker is dan de oude vertrouwde auto. Bovendien kom je dankzij de e-step in het drukke verkeer sneller op je plaats van bestemming dan een automobilist. En krijg je niet te maken met de onvermijdelijke ochtend- en avondspits. Tenslotte is het bezit van een e-step goedkoper dan het bezit van een auto. Dit omdat je  geen hoge brandstof- en parkeerkosten hoeft te betalen. Daarbij heeft de e-step in tegenstelling tot de fiets het voordeel dat je je niet suf hoeft te trappen als je wind tegen hebt.

De e-step lijkt de oplossing voor het fileprobleem en de klimaatcrisis, ondanks dat er volgens sommigen een negatief imago kleeft aan het voertuig. Zitten er dan ook nadelen aan de e-step? Op deze vraag kan ik een bevestigend antwoord geven, want wat nu indien je schade veroorzaakt bij jezelf of bij een derde? Wie draagt in dat geval de aansprakelijkheid? In deze blog zal ik trachten om enige duidelijkheid hierover te scheppen.

E-step in Nederland

Allereerst wil ik je mededelen dat het in Nederland verboden is om onverzekerd de weg op te gaan met een e-step. Een WA-verzekering is dan verplicht. Wat een WA-verzekering precies inhoudt, kun je vernemen in mijn voorgaande blog over de WA-verzekering. Indien je e-step niet verzekerd is, loop je het risico dat je een forse boete dient te betalen of zelfs dat de e-step in beslag wordt genomen. Wanneer je dan een ongeval veroorzaakt waarbij een derde letselschade oploopt, kan deze het gehele schadebedrag op jou verhalen, aangezien jij de aansprakelijke partij bent. Het is dus zaak dat je je e-step laat verzekeren, zodat bij een door jou veroorzaakt ongeval de assuradeur bij wie je een WA-verzekering hebt afgesloten de aansprakelijkheid namens jou draagt en de schade van de ander zal vergoeden.

Schadevergoeding

Je leest het: zolang je e-step is verzekerd is er niets aan de hand en kun je met een gerust hart e-steppen. Maar wat nu als je onverhoopt betrokken raakt bij een ongeluk en je daarbij letselschade dan wel schade aan je step oploopt? Of je hebt bijvoorbeeld voor jezelf besloten dat je voor vandaag uitgestept bent en daarom je e-step even laat voor wat het is. Onderweg naar de supermarkt loop je echter letsel- dan wel voertuigschade op door een andere trotse bezitter van een e-step. Als klap op de vuurpijl blijkt bovendien dat de aansprakelijke e-stepper zijn heilige koe niet verzekerd heeft.

Hoe zorg je er dan voor dat je je schade tot de laatste cent vergoed krijgt? De letselschadejuristen van Schade24 staan je met alle liefde bij om je in deze ingewikkelde situatie te helpen. Je kunt altijd een vrijblijvende afspraak maken met Schade24. Schade24 is op werkdagen telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 024-6793842. Bovendien kun je altijd een e-mailbericht sturen naar info@schade24.com.

  • All
  • Voertuigschade