SVI – Schadeverzekering inzittende

NxtLvl
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Stel je voor: het is vrijdagavond. Je hebt een lange en intensieve werkweek achter de rug en je bent onderweg naar huis. Je bent collegiaal van aard en dus heb je een aantal van je collega’s een lift aangeboden. Ze accepteerden jouw vriendelijke geste maar al te graag; het is slecht weer en ze beschikken allen niet over een auto. Jullie zijn net vertrokken, maar je merkt dat je oogleden steeds zwaarder worden. Op een gegeven moment verlies je even je aandacht voor de weg en voordat je er erg in hebt, heb je eigenhandig je auto vakkundig in een boom geboord. De schade is enorm: niet alleen is je auto total loss, ook je vakgenoten incluis jezelf hebben aanzienlijk letsel opgelopen. Naast het feit dat je dit jezelf nooit zal vergeven, ontstaat er een ander probleem: de afwikkeling van de opgelopen schade. Nu sprake is van een eenzijdig verkeersongeval, draag je zelf de aansprakelijkheid met betrekking tot je eigen schade en de schade van je medepassagiers. De schadebedragen kunnen in gevallen als in mijn zelfbedachte casus behoorlijk oplopen. In deze blog over Schadeverzekering inzittende wil ik je graag voorlichten om dit soort moeilijkheden te voorkomen.

Schadeverzekering inzittende

Voor voormelde aangelegenheden is de schadeverzekering inzittenden, gemakshalve afgekort als SVI, in het leven geroepen. De SVI dekt de aanwijsbare en daadwerkelijk schade van de bestuurder en inzittenden bij verkeersongelukken. Kort gezegd werkt een SVI als volgt: in het geval dat je een eenzijdig verkeersongeval veroorzaakt, kun je alle daardoor ontstane letselschade verhalen bij de verzekeringsmaatschappij, waar je de SVI bij hebt afgesloten. Dit assurantiekantoor treedt dan op als de tegenpartij die aansprakelijk is voor de door jou en de inzittenden opgelopen letselschade. Het begrip ‘letselschade’ heeft een ruim bereik. Niet alleen de medische kosten voor de behandeling van het letsel, maar ook de eventuele gevolgschade worden onder de term ‘letselschade’ geschaard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan misgelopen inkomsten, omdat je tijdelijk uit de roulatie bent dan wel genoodzaakt moeten zijn om huishoudelijke hulp in te schakelen, omdat je zelf niet in staat bent om het huishouden op orde te houden.

Schade24

Het blijkt kortom dat een unilateraal auto-ongeluk in een klein hoekje zit. Zo’n ongeluk heeft verstrekkende gevolgen voor de slachtoffers hiervan. Mocht je de pech hebben dat je zoiets overkomt en je ziet door de bomen het bos niet meer, dan kun je te allen tijde vrijblijvend een afspraak maken met een van onze letselschadespecialisten van Schade24. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 te bereiken op telefoonnummer: 024-6793842. Daarnaast kun je altijd een e-mailbericht sturen naar info@schade24.com.

Wil je schade melden? Schade24 helpt je graag!

  • All
  • Verzekeringen