Tuinonderhoud na letselschade

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Ondertussen hebben wij in deze blogs al vele verschillende soorten schadeposten ten gevolge van ongevallen behandeld. Afhankelijk van de aard van het letsel en je persoonlijke omstandigheden zijn er vele mogelijke kosten die je nooit had hoeven te maken als je geen letselschade had gehad door een ongeval. Een voorbeeld van dergelijke kosten is bijvoorbeeld het inhuren van tuinhulp. Een groot gedeelte van Nederland heeft een tuin. Voor vele personen is het werken in de tuin ook simpelweg een hobby. Als je continu bezig bent om je tuin goed te onderhouden wil je natuurlijk niet dat je tuin na bijvoorbeeld een auto-ongeluk verpest wordt met onkruid doordat je zelf tijdelijk niet in staat bent om onderhoud te plegen.

Afhankelijk van de grootte van je tuin en de hulp die je nodig hebt kan het inhuren van een hovenier al snel hoog in de kosten lopen. Niet iedereen heeft hier dan ook geld voor over, zeker niet als je niet in staat bent om te werken door het ongeluk.

Vergoeding bij letselschade

Gelukkig heeft de wetgever rekening gehouden met dit soort materiële kosten die ontstaan ten gevolge van een ongeval. Als je door toedoen van een ander in een verkeersongeval terecht komt behoort de vermogensschade die je daardoor lijdt bij de wettelijke verplichting tot schadevergoeding van de tegenpartij. Hierbij horen dus ook bijvoorbeeld de kosten die jij moet maken voor het inhuren van een hovenier doordat je zelf niet in staat bent om de tuin te onderhouden.

Aansprakelijkheid

Het feit dat je in een ongeval bent gekomen en letselschade hebt overgehouden betekent dus nog niet dat je jouw tuin hoeft te verwaarlozen. Om aanspraak te maken op een schadevergoeding na een ongeluk is het natuurlijk wel van belang dat de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval.  Je hoeft immers niet te betalen voor schade die een ander veroorzaakt heeft bij een verkeersongeluk.

Wil je schade melden? Schade24 helpt je graag!

  • All
  • Kosten
  • Letselschade

Claim via WhatsApp

Het is volledig gratis en veilig