Reiskosten: vergoedbare schade of niet?

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Wanneer je door toedoen van een ander schade oploopt wil je deze schade graag vergoed zien. Velen denken dat alle schade die je oploopt te vergoeden is. Helaas is dit tekort door de bocht. De wet bepaalt namelijk welke schade voor vergoeding in aanmerking komt. De reiskosten welke je maakt naar aanleiding van opgelopen letselschade is volgens de wet vergoedbare schade. In deze blog wil ik je hier graag meer over vertellen.

Teneinde zo spoedig en goed mogelijk te herstellen van opgelopen letsel, dien je vaak een medische behandeling te ondergaan. Wanneer je dan reiskosten maakt voor de heen- en terugreis kun je deze verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Daarnaast kunnen ook de reiskosten welke gemaakt worden door jouw dierbaren, die jou komen bezoeken wanneer je bijvoorbeeld opgenomen bent in het ziekenhuis, verhaald worden op de wederpartij. Bovendien zijn niet alleen de reiskosten met betrekking tot de bezoeken aan medische behandelaars verhaalbaar: de reiskosten van bezoeken aan jouw belangenbehartiger kun je tevens verhalen op de tegenpartij.

Hoe wordt nu het schadebedrag aan gemaakte reiskosten bepaald? Teneinde nattevingerwerk te voorkomen heeft de Letselschaderaad een richtlijn opgesteld welke een normbedrag geeft per gemaakte kilometer. Deze richtlijn staat bekend als de ‘Letselschaderichtlijn kilometervergoeding’. Aan de hand van deze richtlijn kun je voor de gemaakte reiskosten een concreet schadebedrag berekenen.

Ik kan me voorstellen dat ondanks deze richtlijn de bepaling van je reiskosten een lastige opgave blijft. Daarnaast wil het geval dikwijls dat je gelaedeerde zijnde helemaal geen zin hebt om dit zelf te moeten uitzoeken. De letselschadedeskundigen van Schade24 willen je dit moeilijke karwei graag uit handen nemen. Je kunt te allen tijde een vrijblijvende afspraak met ons maken. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken op telefoonnummer 024-9367842. Daarnaast kun je ons altijd een e-mailbericht sturen via info@schade24.com.

  • All
  • Kosten
  • Letselschade