NxtLvl
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Ongeval

Stel je voor dat je net een avondje bent wezen stappen, het is een lange avond geweest en je wilt graag weer veilig naar huis. Het is al laat, donker en je bent moe. De treinen rijden niet meer en dus bel je maar een taxi. Je ploft op de achterbank en je droomt ondertussen alweer van jouw warme bed. Na een klein kwartiertje gaat het echter mis en botst een andere auto tegen de taxi bij een kruispunt. Hoewel je flink wat pijn hebt lijkt het gelukkig niet al te ernstig te zijn. Na een controle in het ziekenhuis blijkt echter dat je wel wat lichte kneuzingen en een gebroken enkel hebt waardoor je een paar weken niet kunt werken.

Nu zit je thuis, je bent naar de huisarts geweest en je moet het rustig aandoen. Door de pijn is het moeilijk om de dagelijkse taken in het huishouden uit te voeren. Met de gebroken enkel is het lopen moeilijk en moet je het stofzuigen samen met een paar andere taken overlaten aan je zus.

Schadevergoeding

Het bovenstaande is letselschade. Bij een auto-ongeluk zou de verzekering van de tegenpartij een schadevergoeding uitkeren indien de aansprakelijkheid van de wederpartij bewezen wordt. Dit was echter geen ‘normaal’ auto-ongeluk waarbij je zelf bestuurder bent. Je hebt dus geen schadeformulier waarmee je de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen.
Het is gelukkig nog steeds mogelijk om je schadeposten verhaald te krijgen.
Net zoals in het openbaar vervoer kun je de vervoerder in principe aansprakelijk stellen voor jouw letselschade dat ten gevolge en in verband met het ongeval is ontstaan. Dit gaat enkel niet op wanneer het ongeval is ontstaan door een omstandigheid die een zorgvuldig vervoerder niet kon vermijden.

Schade 24 helpt je graag verder. Meld hier je schade!

1. Artikel 105, eerste lid, van Boek 8 van het Burgerlijk Wetboek

2. Artikel 105, tweede lid, van Boek 8 van het Burgerlijk Wetboek

  • All
  • Letselschade

Claim via WhatsApp

Het is volledig gratis en veilig