Letselschade door een hondenbeet, wat nu?

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Volgens cijfers van de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (hierna: NVG) leefden er in 2018 ongeveer 1.500.000 honden in Nederland. De meeste honden doen de mens geen kwaad. Maar wat nou als u letselschade heeft opgelopen omdat een hond u gebeten heeft?

Aansprakelijkheid

Wanneer u door een hond gebeten wordt, is de kans dat u daardoor kosten gaat maken vrij groot. Het is daarom handig om de gegevens van de eigenaar van de hond te achterhalen. Het is namelijk lastig voor de hond om de schade te betalen en dat is ook de reden waarom er in artikel 6:179 BW staat dat de eigenaar van de hond aansprakelijk is voor de door de hond aangerichte schade. U kunt de eigenaar van de hond dus aansprakelijk stellen. Als de aansprakelijkheid door de andere partij wordt erkend is er de mogelijkheid om de schade te berekenen en deze te laten vergoeden.

Welke letselschade komt in aanmerking

Als u gebeten bent door een hond zijn er verschillende schade posten die u kan verhalen op de tegenpartij. Zo moet u niet alleen denken aan het bezoekje aan de huisarts waar u na het incident bent geweest, maar moet ook denken aan gemiste inkomsten. De schadeposten die u na een hondenbeet kan verhalen staan hieronder op een rijtje:

– Medische hulp, denk hierbij aan rekeningen van de huisarts.
– Gemis van inkomsten
– Klachten na het incident, heeft u blijvende klachten overgehouden aan het incident en heeft u mogelijk een litteken opgelopen.
– Hulp in het huishouden, denk hierbij aan hulp die u moest inschakelen na het incident, omdat u die huishoudtaken niet meer zelf kon uitvoeren
– Smartengeld, denk hierbij aan de pijn en het leed dat u heeft geleden na het ongeval
– Overige kosten, denk hierbij bijvoorbeeld aan vervoerskosten.

Door het verhalen van deze schadeposten wordt u financieel gecompenseerd voor de schade die u heeft geleden. Heeft u deze schade opgelopen en weet u niet hoe u de schade kan verhalen op de eigenaar van de hond. De professionele juristen van Schade24 staan altijd voor u klaar om hun juridische kennis met u te delen en zullen als u dat wilt zo goed mogelijk bijstaan. Neem telefonisch contact met ons op via het nummer 024 6793842 of vul het online formulier in. En wie weet verhalen wij binnenkort de geleden schade kostenloos voor jou.

  • All
  • Kosten
  • Letselschade