Letselschade bij zelfstandigen

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

In mijn eerdere blog over de arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je kunnen vernemen dat er aan het zelfstandig ondernemerschap vele voordelen zitten verbonden. Maar hier ook een groot nadeel aan zit verbonden. Want als zelfstandige beschik je namelijk niet over sociale zekerheid in het geval dat je tijdelijk of duurzaam arbeidsongeschikt raakt. De ervaring leert dat hierdoor vele zelfstandigen onverwacht en ongewild in financiële moeilijkheden terechtkomen. Voor dit soort risico’s is de arbeidsongeschiktheidsverzekering in het leven geroepen. In deze blog wil ik echter de precieze gevolgen in beeld brengen van opgelopen letselschade indien je zelfstandig ondernemer bent.

Letselschade

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, met of zonder personeel, draag je een grote verantwoordelijkheid. Je dient bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat je je klandizie, leveranciers en werknemers tevreden houdt. Daarnaast is het van essentieel belang dat je voldoende omzet draait om alle rekeningen te kunnen betalen en dat je na het voldoen van al je betalingen een aardige nettowinst overhoudt. Tevens dien je ervoor te zorgen dat jouw producten hetzij diensten onder de aandacht komen van potentiele afnemers. Kortom, als zelfstandige wordt van je verwacht dat je alles in goede banen leidt.

Als zelfstandig ondernemer rust er een verantwoordelijke en uitdagende taak op je schouders. Wanneer je onverhoopt letselschade oploopt en daardoor je taak als ondernemer niet meer naar behoren kunt uitvoeren, komt je bedrijf in zwaar weer te zitten. In het gunstigste geval kun je iemand inschakelen die jouw taken tijdelijk waarneemt. Indien je dit jammer genoeg niet voor elkaar kunt krijgen, komen jij en je bedrijf in ernstige problemen te verkeren.

Schade24

Wellicht denk je nu bij jezelf: ik heb geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten of mijn huidige arbeidsongeschiktheidsverzekering geeft mij in onvoldoende mate dekking. Ik loop in dat geval een ernstig risico, want wat nu als ik betrokken raak bij een ongeval, waardoor ik als zelfstandig ondernemer zijnde letselschade oploop en daardoor mijn bedrijf niet meer kan bestieren? Hoe kan ik dan toch mijn schade vergoed krijgen? De letselschadebehandelaars van Schade24 nemen je graag deze zorg uit handen, zodat jij je volledig kunt richten op het exploiteren van jouw onderneming. Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken met ons via telefoonnummer 024-6793842. Het is daarnaast te allen tijde mogelijk om ons per e-mail te benaderen via info@schade24.com. Schade melden? Dat kan hier!

  • All
  • Bedrijfsongeval
  • Letselschade