Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Handbal is een sport tussen twee ploegen van elk zeven spelers. De winnaar is het team dat de meeste doelpunten maakt door de bal in het doel van de tegenstander te werpen. Handbal is vaak gezellig, maar door de fanatieke (team)sport komt het helaas ook weleens voor dat iemand geblesseerd raakt.

Schadevergoeding claimen?

Hierbij kun je dan ook zwaar letsel oplopen die soms zelfs gevolgen heeft voor je lichamelijke gezondheid in de toekomst. Kun je in dit geval ook schadevergoeding claimen? En is dit dan altijd mogelijk? Wij leggen je hieronder kort uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wanneer je letsel oploopt bij een sport- of spelsituatie. Dan loopt de kans van slagen van je claim vaak stuk op de aansprakelijkheid. De wetgever vindt namelijk dat wanneer je besluit om deel te nemen aan zo’n sport of spel, je ervan bewust bent dat er fanatiek gespeeld kan worden en dat er ‘in the heat of the game’ dus ook blessures kunnen worden opgelopen. Over het algemeen zal een claim voor schade vanwege sport of spel dan ook sneller worden afgewezen.

Onrechtmatige daad

Gelukkig is dit niet per definitie zo. De rechter van de Hoge Raad heeft hier namelijk een uitzondering op gemaakt. Er is sprake van een uitzondering wanneer de letselschade is opgelopen door een onrechtmatige daad van de ander. Dit houdt in dat er sprake moet zijn van opzettelijk onsportief gedrag, zoals een tackle die nergens voor nodig was of lichamelijk contact terwijl hier geen aanleiding voor was. Daarnaast is het van belang om te bepalen of de situatie bij het spel of de sport hoort of dat de gedraging écht onredelijk was. Een poging om de bal af te pakken is natuurlijk heel iets anders dan een ernstige overtreding om iemand opzettelijk pijn te doen. In de gevallen waarbij het laatste van toepassing is kan er dus bepaald worden dat er sprake is van een onrechtmatige daad en jij recht hebt op schadevergoeding door de tegenpartij.

Heb jij te maken met deze kwestie en heb je hierdoor schade opgelopen? Neem dan gerust contact op met ons Schade24. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 024-6793842 en per mail via info@schade24.com

  • All
  • Letselschade