Admin
Gemeenschappelijk handelaar
1 min leestijd

Jaarlijks beoefenen ongeveer 3,1 miljoen mensen de sport fitness. In populariteit is fitness de grootste sport in Nederland. Over het algemeen is de kans op letsel vrij klein maar door de grote deelname is er toch sprake van een groot aantal blessures. Jaarlijks is er in deze branche sprake van ongeveer 370.000 blessures. Na voetbal en hardlopen komt fitness met het aantal blessures op de derde plaats te staan in het klassement van meeste blessures per sport, per jaargang.

Oorzaak

Wat is de oorzaak van de blessures? Bij 25% van de gevallen is de sporter geraakt door een voorwerp, knel komen te zitten of heeft zich gestoten. Hierbij gaat het vaak om halters en toestellen.

Aansprakelijkheid bij letsel

Fitness valt net zoals bijvoorbeeld voetbal onder sport en spel. Sport en spel brengt te allen tijde risico’s met zich mee, waar men zelf rekening mee dient te houden. Dit betekent dat het vaak lastig is om een partij aansprakelijk te stellen voor de opgelopen letselschade.

Er zijn situaties waarin de sportschool wel aansprakelijk gesteld kan worden. De sportschool is namelijk verantwoordelijk voor het vermelden van veiligheidseisen en onderhoud van de apparatuur. Loop je letselschade op door apparatuur die niet naar behoren werkt is de kans op aansprakelijkheid een stuk groter.

Schade verhalen

Ben je betrokken geraakt bij een ongeval in je sportschool? En wil je graag dat een belangenbehartiger je zorg uit handen neemt en de schade regelt? Bij Schade24 ben je aan het juiste adres. Wij behartigen jouw belangen en verhalen je geleden schade. Voor meer informatie of vrijblijvend advies kun je contact opnemen via ons telefoonnummer 024-6793842.

Wil je schade melden? Schade24 helpt je graag!

  • All
  • Letselschade