Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

U heeft het vast wel een keer meegemaakt, een buschauffeur die plotseling wel heel hard op de rem trapt in een volle bus. Meestal gaat dit wel goed en gebeuren er gelukkig geen ongelukken. Het kan echter een keer fout gaan. In een volle bus kunnen mensen al snel omvallen en bijvoorbeeld letsel oplopen. De meeste bussen hebben tevens geen veiligheidsgordels. Ongelukken in een bus zijn dus al snel gebeurd.

Aansprakelijkheid bij letsel

Waar het algemeen bekend is dat bij een auto-ongeluk een schadeformulier moet worden ingevuld is het voor veel mensen onbekend wat de gang van zaken is bij letsel in het OV. Bij een auto-ongeluk heb je zelf meestal door wat de verkeerssituatie was en waardoor het ongeluk veroorzaakt is. Bij een ongeluk als inzittende van een bus is dit vaak moeilijk in te schatten. De grote vraag is dan natuurlijk wie er verantwoordelijk is voor het ongeluk en hoe je jouw schade vergoed kan krijgen. Waar je je bij een auto-ongeluk meestal richt tot een verzekeraar is dit bij een ongeval in de bus meestal anders.

In het Burgerlijk Wetboek is geregeld dat de vervoerder in beginsel aansprakelijk is voor letselschade van de reiziger ten gevolge van een ongeval dat in verband met en tijdens het vervoer aan de reiziger is overkomen. Enkel in zeer specifieke gevallen waarin een zorgvuldige vervoerder het ongeval niet had kunnen voorkomen is dit niet het geval.[1]

Verhalingsmogelijkheden

Mocht je letselschade in het OV hebben ondervonden zijn er verschillende wijzen waarop je deze schade mogelijkerwijze kunt verhalen. Zo kun je het zelf verhalen, maar het is natuurlijk goed mogelijk dat dit al snel ingewikkeld wordt.
In dit geval zijn er meerdere partijen die je zou kunnen benaderen om jouw schade te laten verhalen. Zo kun je hulp zoeken bij de rechtsbijstand, een advocatenkantoor of een letselschadebureau.

Indien je naar aanleiding van een busongeluk letsel hebt opgelopen en je ervoor kiest een letselschadebureau in te schakelen zijn wij je natuurlijk graag van dienst. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 024-6793842 of het e-mailadres info@schade24.com. Ook is het mogelijk om direct jouw schade aan te melden via een online formulier op onze website schade24.com.

Schadeletsel opgelopen? Meld hier nu kosteloos je schade!

[1] Art. 8:105 lid 1 jo lid 2 BW

  • All
  • Letselschade