Een ongeval tijdens de feestdagen, wat kan je doen?

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
3 min leestijd

Angst, letsel, financiële schade en een hoop werk, dat zijn kenmerken die een ongeval met zich meedraagt. Een ongeval zit in een klein hoekje en kan aardig wat gevolgen met zich meedragen. Een ongeval is daarom ontzettend vervelend, zeker als het gebeurt tijdens de feestdagen. Veel verzekeraars en belangenbehartigers werken niet tijdens de feestdagen waardoor je (soms) dagen met vragen blijft zitten. Wat kan je in zo’n geval het beste doen?

De meeste ongevallen gebeuren tijdens de feestdagen

Het zal u wellicht niet verbazen dat de meeste ongevallen met een te hoog alcoholpercentage gebeuren tijdens de feestdagen. Nadat mensen gezellig op bezoek zijn geweest bij familie en/of vrienden en toch hebben besloten om vier of vijf biertjes te nemen in plaats van de voorgeschreven non-alcoholische drankjes, kruipen ze achter het stuur om richting huis te rijden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste ongevallen te wijten zijn aan het alcoholgebruik en dat deze ongelukken enorm veel schade met zich meedragen. Uit een onderzoek van het STAR-initiatief, de politie, Verbond van Verzekeraars en verkeerskundig ICT-bureau VIA kwam naar voren dat het aantal verkeersincidenten waar alcohol een rol speelde tijdens de feestdagen zo’n 29 procent hoger ligt dan elders in een jaar. Daarbij werd gesteld dat de meeste ongevallen plaats vinden in het begin van de ochtend, tussen 04.00u en 09.00u.

Vul een schadeformulier in en maak foto’s van de schade

Mocht u slachtoffer worden van een verkeersongeval. En bent zowel u als de tegenpartij in staat om een zogeheten schadeformulier in te vullen. Dan is het aan te raden om dit in ieder geval af te handelen. Zo heb je de gegevens van de tegenpartij en kan je je gaan beroepen op je verzekering. Daarnaast is het wenselijk om foto’s te maken van de schade en voor uzelf helder te krijgen wat er precies is gebeurd. Zo is het voor de verzekeraar, maar ook voor de belangenbehartigers snel duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en kan er zo snel mogelijk actie worden ondernomen.

Ga naar uw huisarts

Indien u lichamelijke klachten heeft (nekpijn, hoofdpijn, rugpijn, slecht slapen oid), is het verstandig om een bezoekje te brengen aan uw huisarts. Uw huisarts zal u voor de zekerheid controleren en daar waar nodig pijnmedicatie kunnen voorschrijven. Houdt u er wel rekening mee dat uw huisarts wellicht een vakantiewaarnemer heeft.

Schade24 staat voor u klaar

Schade24 is derde kerstdag (maandag 27 december 2021) voor u geopend om eventuele vragen te beantwoorden. Onze letschelschadebehandelaars staan voor u klaar om u te woord te staan en u meer informatie te geven over onze dienstverlening. Wij zijn de laatste week van 2021 telefonisch bereikbaar om u te helpen. Zo kunnen we samen naar een passende oplossing zoeken voor uw schade en ervoor zorgen dat uw schade snel wordt vergoed.

Schade24 in 2022

Neemt u vooral eens een kijkje op onze website voor onze actuele doelen van 2022. Daarnaast is het goed om te vermelden dat wij op vrijdag 31 december 2021 tot 13.00u beschikbaar zijn om u telefonisch te woord te staan. Vanaf maandag 3 januari 2022 hanteren wij weer onze normale openingstijden. Wilt u toch tijdens deze dagen uw schade melden? Dan kan dat hier.

Wij wensen u alvast een fijne kerst en een gelukkig, gezond en schadeloos 2022 toe!

  • All
  • Letselschade