Administratieve kosten bij letselschade

Admin
Gemeenschappelijk handelaar
2 min leestijd

Bij het verhalen van letselschade worden er verschillende schadeposten meegenomen in de schadestaat. Denk hierbij aan schade aan materiaal, medische kosten, verlies van arbeidsvermogen, huishoudelijke hulp, mobiliteitsschade en smartengeld. Een andere schadepost, waar je misschien niet zo snel aan zou denken, is de schadepost aan administratieve kosten. Wat houden deze kosten nu precies in?

Administratieve kosten

Als je een betrokken bent geraakt bij een ongeval of medische fout wil je natuurlijk je  schade claimen. Of je dit nu zelf doet of door een belangenbehartiger laat doen maakt niet uit. Je zult in ieder geval te maken te krijgen met meer administratieve kosten dan voor het ongeval.  Bij veel schadeposten is het van belang dat je bewijsstukken aanleverd. Het kopiëren van deze stukken en de kosten die hierbij komen kijken zijn een voorbeeld van administratieve kosten. Ook het versturen van brieven naar jouw belangenbehartiger of tegenpartij en de portokosten hiervan, vallen onder deze schadepost. Tot slot zal de telefoonrekening ook hoger zijn, omdat je moet bellen voor overleg en het maken van afspraken.

Deze schadeposten lijken op het eerste gezicht kleine onkosten. Toch kunnen deze kosten in de loop der tijd hoog oplopen. Als je veel kleine schadeposten bij elkaar optelt, leidt dit natuurlijk tot een hoger letselschadebedrag. Bovendien heb je er ook gewoon recht op dat je deze kosten vergoed krijgt.

Digitaal tijdperk

Nu kun je je afvragen of je veel administratieve kosten zult maken. We leven immers in een digitaal tijdperk waarin de behandeling van dossiers grotendeels elektronisch gaat en mensen veelal een standaard belbundel hebben. Toch zijn er nog genoeg mensen die niet zo digitaal zijn ingesteld. Denk hierbij aan de oudere generatie, ouderen vinden het vaak fijn om bewijsstukken per post te sturen. Het is in ieder geval goed om te weten dat deze onkosten ook vergoed kunnen worden.

Belangenbehartiger

Wil je graag bijgestaan worden door een belangenbehartiger bij het schadeverhaal? Schade24 neemt met alle liefde deze zorg van je over en helpt je bij het verhalen van alle mogelijke schadeposten. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 024-6793842 voor vrijblijvend advies.

 

  • All
  • Kosten
  • Letselschade