Materiële schade

Niets is vervelender dan schade aan je auto, motor of bromfiets. Voor jouw eigen veiligheid is het noodzakelijk om de schade aan het voertuig zo snel mogelijk te laten repareren. Hoe werkt dat bij voertuigschade? Wie is er aansprakelijk en hoe pak je het aan?

Hoe helpt Schade24 bij materiele schade?

Schade verhalen door Schade24 is voor jou geheel kosteloos. Onze getalenteerde juristen zetten zich in om de vergoeding waar je recht op hebt te verhalen. Wij bieden altijd gratis juridische hulp voor vragen omtrent schade.

Bel ons

Je kunt ons bellen voor het opnemen van jouw claim, zo bieden we de persoonlijke aandacht die je verdient.

Geen spamoproepen, gratis claim

Reacties van klanten

We helpen je graag, juist in vervelende situaties staan wij altijd voor je klaar. Dit zijn de reacties van mensen die we geholpen hebben.

Na een ongeval te hebben gehad wist ik geen raad, mijn collega raadde mij Schade24 aan. Het duurde even maar, ik kreeg netjes mijn schadevergoeding betaald. Zelfs meer dan ik verwacht had!

Kevin Hogeboom

Zeer goed geholpen

Zeer goed geholpen bij het verhalen van mijn letselschade door Schade24, ik wil mevrouw Evers bedanken voor haar inzet in het verhalen van mijn schade 👍🏽👍🏽

Melody Egberts

Wat is materiële schade?

Materiële schade is de financiële schade die direct in geld is uit te drukken, zoals medische kosten en inkomensverlies. Deze schade kan eenvoudig worden berekend en vergoed op basis van rekeningen en bewijsstukken. Letselschade kan zowel materieel als immaterieel zijn. Materiële letselschade omvat concrete financiële kosten, zoals medische rekeningen en inkomensverlies. Voertuigschade valt onder materiële schade. Simpelweg betekent dit dat alle schade die direct in geld is uit te drukken. Je kunt je voorstellen dat een auto een bepaalde waarde heeft. Als er schade aan de auto is, komt dat in mindering op de waarde van de auto en daar hangt een prijskaartje aan.

Welke vormen van materiële schade zijn er?

Materiële schade door een ongeluk kan uiteenlopen van medische rekeningen voor ziekenhuisbezoeken en medicatie tot inkomensverlies wanneer je tijdelijk niet kunt werken. Stel dat je door het ongeval niet zelf kunt autorijden, dan kunnen de kosten voor taxiritten of het gebruik van openbaar vervoer ook meetellen. Soms is het nodig om extra hulp in te schakelen voor huishoudelijke taken, zoals schoonmaak of koken, omdat je dit tijdelijk niet zelf kunt doen. Verder kunnen aanpassingen aan je woning, zoals het plaatsen van een traplift, nodig zijn. Zelfs schade aan persoonlijke eigendommen, zoals kleding of je telefoon, valt onder materiële schade.

Welke verzekering heb ik nodig?

Je bent als slachtoffer betrokken bij een ongeval, welke verzekering heb je nodig? Dat ligt aan wat voor ongeval het was. Breng na een ongeluk eerst je eigen verzekering op de hoogte en pas daarna die van de tegenpartij. Met een allriskverzekering kun je naast letselschade ook materiële schade vergoed krijgen. Voor alleen letselschade heb je aan een rechtsbijstands- of inzittendenverzekering genoeg. Soms komt het voor dat je als fietser iemand aanrijdt. In dat geval kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Ben je betrokken bij een eenzijdig ongeval? Let dan op de volgende zaken:

  • In een aantal gevallen heb je recht op een schadevergoeding. Dit is in het geval van letsel- of materiële schade.
  • Letsel van de inzittenden (passagiers) wordt eigenlijk altijd gezien als letselschade en vergoed door de verzekering.
  • Bij een eenzijdig ongeval ben je zelf aansprakelijk voor de schade aan het voertuig.
  • Hoeveel je eventueel vergoed krijgt, hangt af van de voorwaarden van je verzekering.
  • Neem altijd contact op met je schadespecialist om er zeker van te zijn waar je recht op hebt.

Overige schade melden

Letselschade
Medische fouten
Stormschade
Vluchtvertraging
Bedrijfsongeval

Schade claimen met Schade24

Neem kosteloos contact met ons op. We helpen je graag verder met jouw schade melding.