Wat is een schadevergoeding?

Een schadevergoeding is een compensatie voor de schade die je hebt geleden.

Wat is het verschil tussen een voorschot en een verschot?

Een voorschot en een verschot zijn verschillend kosten. Bij een voorschot is er sprake van vooruitbetaling en bij een verschot worden de facturen één op één doorbelast. De factuur van de fysiotherapeut wordt bijvoorbeeld rechtstreeks naar de verzekeraar van de aansprakelijke wederpartij doorgestuurd.

Krijg ik de aanschafwaarde van een voegtuig vergoed?

Je kunt helaas niet de aanschafwaarde vergoed krijgen van de verzekeraar. Wel kun je de dagwaarde van het voertuig vergoed krijgen. Het komt vaak voor dat er de mogelijkheid tot reparatie is. Als de kosten voor deze reparatie lager uitvallen dan de dagwaarde, krijg je alleen deze reparatiekosten vergoed.

Moet er belasting worden betaald over de schadevergoeding?

In beginsel hoef je geen belasting te betalen over je schadevergoeding. Er zijn gevallen waar je wel belasting moet betalen, maar deze komen heel zelden voor. Mocht het voorkomen dat er belasting betaald moet worden, dan zal Schade24 je hierover tijdig informeren.

Wat is een voorschot bij letselschade?

Van een voorschot bij letselschade wordt gesproken wanneer er sprake is van een vooruitbetaling. Dit voorschot wordt tussentijds, nog voor de eindregeling, uitgekeerd. Een voorschot voorkomt dat slachtoffers niet in financiële problemen komen. Vaak maak je al kosten gedurende het schadetraject, terwijl er nog geen eindregeling is vastgesteld.

Mijn vriendin heeft dezelfde schade, maar een hoger schadebedrag. Hoe kan dit?

Bij de behandeling van het dossier wordt er niet alleen gekeken naar de letselschade. Er wordt ook rekening gehouden met extra gemaakte kosten zoals kosten van een huisarts, ziekenhuis, psycholoog of fysiotherapeut, maar ook materiële schade, misgelopen inkomsten en dergelijke. Dit betekent dat geen enkel dossier en geen enkele schade hetzelfde is.

Wanneer krijg ik mijn vergoeding?

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op en na de beoordeling gaan wij direct voor je aan de slag. We houden je heel regelmatig op de hoogte van je dossier en jij kunt ook altijd contact met ons opnemen. In veel zaken is het gebruikelijk na korte tijd een voorschot te krijgen. Wij zullen dat voor jouw schade ook proberen te regelen. Het is niet aan te geven hoe snel je je volledige schadevergoeding zult ontvangen. Dit is afhankelijk van de complexiteit van je schade. We kunnen je wel garanderen dat we ons volledig voor je inzetten en jouw schade regelen op een manier waar jij tevreden over bent.