Wat is een SAF-formulier?

Een SAF-formulier staat voor Europees Schade-aanrijdingsformulier. Wanneer je betrokken bent geraakt bij een ongeluk met een ander voertuig, dien je na het verkeersongeval een SAF-formulier in te vullen. Dit is belangrijk voor de beoordeling van de oorzaak en wie uiteindelijk de aansprakelijke partij is.

Wat is materiële schade?

Dit zijn kosten die je hebt gemaakt als gevolg van het letsel wat je hebt opgelopen. Deze schade kan je in geld uitdrukken. Je kunt denken aan het verlies van arbeidsvermogen, de kosten voor huishoudelijke hulp, kosten voor beschadigde kleding en vervoerskosten.

Behandelen jullie ook letselschade?

Ja, wij verhalen ook letselschade voor cliënten. Indien jij of een derde als gevolg van het ongeval letsel hebt opgelopen, kunnen wij de letselschade in behandeling nemen.

Krijg ik de aanschafwaarde van een voegtuig vergoed?

Je kunt helaas niet de aanschafwaarde vergoed krijgen van de verzekeraar. Wel kun je de dagwaarde van het voertuig vergoed krijgen. Het komt vaak voor dat er de mogelijkheid tot reparatie is. Als de kosten voor deze reparatie lager uitvallen dan de dagwaarde, krijg je alleen deze reparatiekosten vergoed.

Kan ik schade aan mijn kleding of andere goederen ook verhalen?

Alle schade die je lijdt als gevolg van een ongeval waar een ander voor aansprakelijk is komt voor vergoeding in aanmerking. Wel dien je te beschikken over eventuele aankoopbonnen of facturen.

Wanneer wordt er een expert ingeschakeld voor de voertuigschade?

Aan de hand van de schadecalculatie die je hebt laten maken bij een garage en/of scooterzaak, heb je een indicatie van de hoogte van het schadebedrag aan het voertuig. Als dit bedrag hoger is dan € 500,- wordt er vaak door de tegenpartij een expert ingeschakeld. Indien het schadebedrag lager is dan € 500,- volstaat de schadecalculatie.

Welke schade kan ik claimen?

Op de pagina Schade vind je een overzicht van alle schade die je kunt verhalen. Heb je andere schade of wil je juridisch advies? Neem dan gerust contact met ons op en vul het letselschadeformulier in, zodat we kunnen beoordelen en je kunnen adviseren. We staan graag voor je klaar.

Waarom schade claimen met Schade24?

Schade verhalen door Schade24 is geheel vrijblijvend. Onze getalenteerde juristen zorgen voor de best mogelijke vergoeding voor de opgelopen schade. Wij zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt en jij hoeft daar niks voor te doen.