Wat is posttraumatische stressstoornis (PTSS)?

Een posttraumatische stressstoornis kun je ontwikkelen na een vervelende gebeurtenis. Je kunt dan denken aan een verkeersongeluk, mishandeling of een overval. Het kan soms lang duren voordat je volledig hersteld bent, maar dit is voor iedereen verschillend. PTSS gaat vaak gepaard met lichamelijke en psychische klachten. Klachten kunnen verschillen van nachtmerries tot woede-uitbarstingen.

Behandelen jullie ook letselschade?

Ja, wij verhalen ook letselschade voor cliënten. Indien jij of een derde als gevolg van het ongeval letsel hebt opgelopen, kunnen wij de letselschade in behandeling nemen.

Wat is een whiplash?

Een whiplash is een verzamelnaam voor klachten aan je nek of rug die kunnen ontstaan na een ongeval of een plotselinge beweging. Wanneer je van achteren wordt aangereden slaat je hoofd eerst krachtig naar achteren. En op het moment dat de auto weer tot stilstand komt, gaat je hoofd juist weer krachtig naar voren. In het Nederlands wordt dit ook wel ‘zweepslag’ genoemd. Wanneer je een whiplash hebt opgelopen als gevolg van een ongeval, is dit een vorm van letselschade en heb je waarschijnlijk recht op een schadevergoeding.