Schade24 Award 2018

 

In het jaar 2017 is Schade24 met het initiatief gekomen om door middel van de Schade24 Award goede relaties op te bouwen met verzekeraars en daarmee schadebehandeling van letselschade te verbeteren. Dit jaar beperken wij de beoordeelde partijen niet tot enkel verzekeraars, maar zullen wij ook alle betrokken letselschadebureaus beoordelen naar verschillende criteria.

 

Hoewel over het algemeen consumenten positiever zijn over verzekeraars, geven de consumenten volgens het CVS Consumenten monitor de verzekeraars gemiddeld nog maar een 6.1 over het jaar 2017. Gezien dit cijfer is er nog voldoende ruimte voor verbetering. Mede dankzij de Schade24 award proberen wij de verschillende partijen op weg te helpen naar een verbeterde ervaring voor het slachtoffer. Hiermee ontneemt Schade24 samen met de schadebehandelaar de zorgen van een slachtoffer en kan deze zich volledig richten op herstel.

 

Een consument heeft door onze dienstverlening zelf echter weinig te maken met een letselschadebureau en kan hierdoor zelf moeilijk oordelen over het imago.

 

Schade24 wil door letselschadebureaus te betrekken bij de Schade24 Award een beter beeld schetsen over deze bureaus richting de consument. Verder hopen we door deze award het schadeproces te kunnen verbeteren van deze bureaus.

 

De verzekeraar Achmea bemachtigt dit jaar wederom de Schade24 Award. Het afgelopen jaar hebben wij gemerkt dat Achmea zich op elk criteriapunt sterk heeft weten te houden en zelf heeft kunnen verbeteren. Het is voor Achmea belangrijk dat er naar juiste oplossingen wordt gezocht voor het slachtoffer en zij denken goed mee om een oplossing te vinden.

 

Het hoogst scorende letselschadebureau die een schade behandelt in opdracht van een verzekeraar is voor het jaar 2018: van Kouterik Personenschade. Hoewel zij dit jaar voor het eerst worden beoordeeld voor de Schade24 Award, is merkbaar dat zij een schade zeer professioneel en slachtoffergericht behandelen.

 

Hoewel veel verzekeraars en letselschadebureau’s gemiddeld een voldoende hebben bemachtigd, zijn er ook enkele partijen die op verschillende criteria nog kunnen verbeteren om een voldoende te krijgen. Criteriapunten: Bereikbaarheid van de behandelaar en de snelheid van de behandeling zijn met name dan ook lager beoordeeld. Het is van belang dat een behandelaar van een verzekeraar of letselschadebureau goed bereikbaar is en er dat de communicatie vlot verloopt. Indien de bereikbaarheid matig tot slecht is, is dit indirect merkbaar voor het slachtoffer en kan zich hierdoor minder richten op een goed herstel. Ook een slecht bereikbare partij heeft ook invloed op de snelheid van de behandeling van een schade, waardoor het voor een slachtoffer een onnodig lange procedure is. De partijen die op deze punten nog aanzienlijk kunnen verbeteren zijn Reaal verzekeringen en Allianz verzekeringen.

 

Het Waarborgfonds maakt dit jaar ook zijn debuut voor de Schade24 Award. Deze voor veel mensen onbekende partij wordt aangeschreven indien er voor het slachtoffer geen gegevens zijn van de wederpartij, het een onverzekerd voertuig betreft of een andere reden waardoor een verzekeraar de schade niet dekt. Wij merken dat het Waarborgfonds zich heeft bewezen voor de slachtoffers die in onzekerheid zaten omtrent de schade afhandeling.

 

Dit jaar zal de criteria wederom globaal zijn geformuleerd aan de hand van de GBL en het CVS-onderzoek.

 
  • Betrouwbaarheid en deskundigheid
  • Snelheid van behandeling dossier
  • Oplossingsgericht meedenken in het belang van de benadeelde
  • Bereikbaarheid verzekeraar of letselschadebureau en behandelaar
  • Respecteren van de rechten van het slachtoffer
  • Professionaliteit van de medewerkers
  • Volwaardige klachtenprocedure
 
Verzekeraar Totaal
Achmea/inshared/FBTO/Avero/interpolis 9.2
Unigarant 8.6
De Goudse 8.3
Noordhollandsche 8.0
TVM 7.9
Bovemij 7.9
Univé 7.8
Klaverbad 7.8
AIG 7.7
Amlin 7.3
Leaseplan 7.3
De Vereende/Waarborgfonds 7.2
ASR/ Europeesche 7.2
VGA 7.0
Ansvar Idea 6.9
Generali 6.8
HDI 6.5
Medirisk 6.3
Hema 6.2
VvAA 6.1
ZLM Verzekeringen 5.3
Aegon 5.1
Reaal/Proteq 4.1
Nationale Nederlanden/OHRA/Delta Lloyd 2.9
Allianz/Allsecur/London 2.9
 
Schaderegelaar in opdracht van verzekeraar Totaal
van Kouterik 7.9
Raasveld Expertise 7.8
Bureau Kremer Letselschade 7.7
DEKRA 7.3
GRM 7.0
OAK Advocaten 7.0
AMS 6.4
Cordaet 6.3
Andriessen Expertise 4.1
Van Ameyde 3.2
RP van Dijk 3.0
Sedgwick 2.9